Sammakkalogo (1)
Morjensta! Mukava että poikkesit sivuillemme! Me ollaan Tampereelta kotoisin olevat Sammakan veljekset, nimiltämme Lauri ja Olli ja pidetään käytettyjä vinyyleitä ja cd-levyjä myyvää kauppaa Tampereen keskustan tuntumassa eli tarkemmin sanottuna täällä Tammelassa. Liikkeemme avattiin vuonna 2014, mutta olemme molemmat harrastaneet koko ikämme äänilevyjen keräilyä.

Kaupan puolesta meillä ei ole mitään varsinaista musiikkigenreä mitä erityisesti myymme, vaan pyrimme tarjoamaan mahdollisimman laajan valikoiman hyväkuntoisia käytettyjä äänitteitä moneen makuun. Sillä mistä itse pidämme ei niinkään ole merkitystä kauppamme toiminnan kannalta, vaan sillä mistä asiakkaat pitävät ja todellisuudessahan jokaisesta musiikkityylistä löytyy jotain hyvää kuunneltavaa, eli siksikin on täysin turhaa pitää rajoitteita valikoiman suhteen! Meiltä löytyy varsin laajat valikoimat metallia, punkkia, niille on jopa kaupan tiloista siunattu oma pienempi huone. Tämän lisäksi meillä on osa myymäläämme josta löytyy tavanomaisempaa klassista rokkia ja progea lähinnä vuodesta 1960 eteenpäin, joskin jonkun verran myös vanhempaa musiikkia; bluesia ja rockabillyä. Tämän lisäksi meille henkilökohtaisesti rakkaista genreistä; kotimaisesta rockista ja erityisesti rytmimusiikista olemme pyrkineet pitämään hyvää valikoimaa talossa; eli meidän hyllystä löydät lähes aina monia suomirockin tuttuja nimiä Hectorista Popedaan kuten myös varsin vaihtuva valikoima mm. soul, funk ja jazz levyjä. Erityisen ylpeitä olemme isoista reggae ja hip-hop sektioistamme, jotka ovat kaupungissamme varsin ainutlaatuiset käytettyjen saralla. Nämä ovat myös meille erittäin rakkaat genret Ollin ollessa erikoistunut vanhaan 90-luvun hip-hoppiin kun taasen Laurille koko elämän pitkäaikanen harrastus on ollut reggaemusiikki.

Todennäköisesti laareissamme majailee aina jotain sellaista mitä ei tule ihan joka päivä vastaan, valikoimassamme kun on koko ajan tuhansia käytettyjä levyjä!

Meille on tärkeää se että hinta ja kunto kohtaa; eli kuuntelukelvottomia levyjä emme halua myydä liikkeessämme. 90% levyistä mitä meiltä löytyy on pesty meillä ultraäänipesurilla ja katsottu hyvässä valaistuksessa läpi jotta mahdolliset levyn virheet tulee kunnolla havaituksi. Jos levyssä on naarmuja jotka haittaavat radikaalisti sointia, levy ei päädy meillä myyntiin muuta kuin poikkeustapauksissa ja siitä mainitaan lapulla levyn ja muovin välissä. Toki meillekin voi sattua virheitä, meillä kulkee kymmeniä tuhansia levyjä käsien läpi vuodessa, joten jotain voi jäädä huomaamatta, siksi annamme levyille takuun että ne on siinä kunnossa mitä kuntoluokkalapussa väitämme ja jos eivät ole, ne saa parin päivän sisällä ostosta palauttaa jos levy on muuten samassa kunnossa kuin ostohetkellä.

Kaikki kaupallamme myytävät levyt on merkattu sanallisilla kuntoluokilla ja tarvittaessa lisätiedoilla painoksien ja liitteiden sekä mahdollisesti niiden puutteiden suhteen. Olemme luopuneet 2016 perinteisistä EX/Vg+ kuntoluokkien käytöstä myymälässämme (nettisivuilla käytämme record collector luokkia), koska ne ovat nykyään harhaanjohtavia sen myötä että alalla on paljon alettu myymään vg+ (very good plus) kunnossa suoraan sanottuna rikkinäisiä levyjä, vaikka kunnon pitäisi tarkoittaa vielä hyvinkin soittokelpoista levyä. Meillä levyt on merkattu seuraavin sanallisin kuntoluokin ”UUDENVEROINEN”, ”VÄHÄNKÄYTETTY”, ”HYVÄKUNTOINEN” ja tämän lisäksi lapuissa lukee vielä tarkemmat sanalliset kuvaukset siitä mitä kunto pitää sisällään.

Aiempina vuosina kaupassamme oli myös levysoittimien mekaaniikan huoltoa tarjolla, mutta 2021 kesällä päädyimme lopettamaan mekaniikkahuoltojen teon ja ohjaammekin asiakkaamme nykyään huoltamaan laitteensa vaikkapa Audio-tasoon tai Tampereen TV-huoltopisteeseen joissa onnistuu laitteiden osalta myös sähköpuolen huollot joita me emme tehneet.

(C) SAMMAKKA-POP KY 2018

Älä ota kuvia luvatta omaan käyttöösi sivuiltamme.