Sammakkalogo (1)
Morjensta! Mukava että poikkesit sivuillemme! Me ollaan Tampereelta kotoisin olevat Sammakan veljekset, nimiltämme Lauri ja Olli ja pidetään käytettyjä vinyyleitä ja vanhan ajan stereolaitteita myyvää kauppaa Tampereen keskustan tuntumassa eli tarkemmin sanottuna täällä Tammelassa. Liikkeemme avattiin vuonna 2014, mutta olemme molemmat harrastaneet koko ikämme äänilevyjen keräilyä ja erityisesti Laurilla on erittäin pitkä kokemus vanhoista stereolaitteista ja levysoittimien huoltamisesta.

Kaupan puolesta meillä ei ole mitään varsinaista musiikkigenreä mitä erityisesti myymme, vaan pyrimme tarjoamaan mahdollisimman laajan valikoiman hyväkuntoisia käytettyjä vinyyleitä moneen makuun. Sillä mistä itse pidämme ei niinkään ole merkitystä kauppamme toiminnan kannalta, vaan sillä mistä asiakkaat pitävät ja todellisuudessahan jokaisesta musiikkityylistä löytyy jotain hyvää kuunneltavaa, eli siksikin on täysin turhaa pitää rajoitteita valikoiman suhteen! Meiltä löytyy varsin laajat valikoimat metallia, punkkia ja muuta raskaampaa musiikkia, kuin myös tavanomaisempaa klassista rokkia ja progea lähinnä vuodesta 1960 eteenpäin, joskin jonkun verran myös vanhempaa musiikkia; bluesia ja rockabillyä. Tämän lisäksi meille henkilökohtaisesti rakkaista genreistä; kotimaisesta rockista ja erityisesti rytmimusiikista olemme pyrkineet pitämään hyvää valikoimaa talossa; eli meidän hyllystä löydät lähes aina monia suomirockin tuttuja nimiä Hectorista Popedaan kuten myös varsin vaihtuva valikoima mm. soul, funk ja jazz levyjä. Erityisen ylpeitä olemme isoista reggae ja hip-hop sektioistamme, jotka ovat kaupungissamme varsin ainutlaatuiset käytettyjen saralla. Nämä ovat myös meille erittäin rakkaat genret Ollin ollessa erikoistunut vanhaan 90-luvun hip-hoppiin kun taasen Laurille koko elämän pitkäaikanen harrastus on ollut reggaemusiikki.

Todennäköisesti laareissamme majailee aina jotain sellaista mitä ei tule ihan joka päivä vastaan, valikoimassamme kun on koko ajan tuhansia käytettyjä levyjä! (sivuille päätyy esille vain noin 20% siitä mitä kulkee kaupamme läpi)

Meille on tärkeää se että hinta ja kunto kohtaa; eli rikkonaisia laitteita ja levyjä emme halua myydä liikkeessämme. 90% levyistä mitä meiltä löytyy on pesty meillä ultraäänipesurilla ja katsottu hyvässä valaistuksessa läpi jotta mahdolliset levyn virheet tulee kunnolla havaituksi. Jos levyssä on naarmuja jotka haittaavat sointia, levy ei päädy meillä myyntiin muutakuin poikkeustapauksissa ja siitä mainitaan lapulla levyn ja muovin välissä. Toki meillekin voi sattua virheitä, meillä kulkee kymmeniä tuhansia levyjä käsien läpi vuodessa, joten jotain voi jäädä huomaamatta, siksi annamme levyille takuun että ne on siinä kunnossa mitä kuntoluokkalapussa väitämme ja jos eivät ole, ne saa parin päivän sisällä ostosta palauttaa jos levy on muuten samassa kunnossa kuin ostohetkellä. Meillä muovit on teippireunaisia ns. sulkeutuvia malleja pölyltä suojaamisen vuoksi, jotta levyt pysyisivät mahdollisimman siisteinä pesun jälkeen, mutta tämä ei kuitenkaan missään tapauksessa tarkoita sitä etteikö levyjen kuntoa saisi oma-aloitteisesti itse katsoa. Kunnon saa aina katsoa ennen ostopäätöstä ja se on jopa erittäin suositeltavaa varsinkin jos olet kovasti tarkka siitä mitä etsit.

(Levyjen pölyltä suojaus on meillä huomattavasti tärkeämpää kuin muissa levykaupoissa, meillä kun on takahuoneessa laiteverstas, joten pölyä on enemmän kuin normaalissa levykaupassa, siksi olemme päätyneet levyjä paremmin suojaaviin muoveihin)
Kaikki kaupallamme myytävät levyt on merkattu sanallisilla kuntoluokilla ja tarvittaessa lisätiedoilla painoksien ja liitteiden sekä mahdollisesti niiden puutteiden suhteen. Olemme luopuneet 2016 perinteisistä EX/Vg+ kuntoluokkien käytöstä myymälässämme (nettisivuilla käytämme record collector luokkia), koska ne ovat nykyään harhaanjohtavia sen myötä että alalla on paljon alettu myymään vg+ (very good plus) kunnossa suoraan sanottuna rikkinäisiä levyjä, vaikka kunnon pitäisi tarkoittaa vielä hyvinkin soittokelpoista levyä. Meillä levyt on merkattu seuraavin sanallisin kuntoluokin ”UUDENVEROINEN”, ”VÄHÄNKÄYTETTY”, ”HYVÄKUNTOINEN” ja ”KOHTUUKUNTOINEN” joissa lapuissa lukee vielä tarkemmat sanalliset kuvaukset siitä mitä kunto pitää sisällään. Kaikki levyt ovat arvioitu hyvinsoiviksi visuaalisen kuntonsa puolesta. Muoviin merkattu kunto tarkoittaa aina vain levyn visuaalista kuntoa, eli kohtuukuntoinenkin levy on meillä vielä hyvin soiva jonka ei pitäisi olla kuuntelua häiritsevässä (ritisevässä, hyppivässä tai napsuvassa) kunnossa, pinnassa on vaan enemmän tässä tapauksessa pintajälkiä joiden on kuitenkin katsottu olevan suuremmin harmittomia soinnin kannalta, useimmat levyt jotka on merkattu kohtuukuntoisiksi on kuunneltu läpi muutamasta kohdasta ja todettu hyvin soiviksi. Nettisivuilla meillä on levyt merkattu perinteisin M-, EX, Ex-, Vg+ kuntoluokkia käyttäen, koska ne ovat kuitenkin internettiä käyttäville asiakkaille tutumpia, olemme pyrkineet mahdollisimman rehellisiin arvioihin usein mieluusti jopa hieman alakanttiin kuin yläkanttiin, joten toivomme että uskallat tilata meiltä huoletta jos löydät jotain itseäsi kiinnostavaa sivuiltamme!

Laitepuolelta olemme ihastuneet lähinnä vanhaan 70-luvun tekniikkaan, näyttävännäköisiin kromipintoihin ja puuviiluihin. Emme ole HIGH-END myymälä, meidän juttumme ei niinkään ole etsiä täydellistä tasapainoista toistoa, vaan enemmän omaan korvaan ja silmään miellyttäviä kokonaisuuksia ja toki pyrimme tarjoamaan meidän kaltaisille harrastajille samoilla kriteereillä tuotteita kuin mitä itse käytämme. Huolimatta siitä että olemme ensisijaisesti vanhempaa tekniikkaa myvä myymälä, ostamme ja myymme myös uudempaa laitteistoa, tässäkin tapauksessa kuitenkin kallein high-end yläpää puuttuu meiltä, että lähinnä olemme kiinnostuneita liikuttamaan käsiemme kautta laitteita joiden hintaluokka pysyy ns. työläisen lompakkoon sopivana.

Huollamme laajemmin tai vähintään ylläpitohuollamme kaiken meiltä myytävän laitteiston, riippuen laitteiden kunnosta. Pyrimme myös siihen että sen lisäksi että laitteet ovat toiminnallisesti ehjiä meiltä lähtiessään, ne myös olisivat ulkoisesti ehjiä ja mahdollisimman siistinnäköisiä.

Huollamme myös tarvittaessa asiakkaiden levysoittimia ja uusimme mm. kaiuttimien ripustuksia, eli teemme ns. ei sähköpuolen vikoja korjaavaa huoltoa (suurin osa levysoittimien ja kaiuttimien vioista on ”ei sähköpuolen vikoja”)  mutta vahvistimet tms. elektroniikkahuollon suosittelemme tekemään vaikkapa Tampereen TV-huoltopisteessä, kuten teetämme ne itsekin siellä.

Levysoittimien huoltohinnat on Perushuolto/ 60€ + osat. Laajempi huolto 80€+ osat.  Kysy lisää huoltonumerostamme 044-9511405 tai sähköpostitse. Huollot vain ennakkoon varatuilla ajoilla!

(C) SAMMAKKA-POP KY 2018

Älä ota kuvia luvatta omaan käyttöösi sivuiltamme.