Vinyylilevyjen ultraäänipesu ja CD:n naarmujen poisto


Vinyylilevyjen Ultraäänipesu
Koska pesemme kaikki meille myyntiin tulevat levyt, tarvittaessa voimme ultraäänipestä myös asiakkaiden levyjä. Ultraäänipesurimme vetää kerralla 12 levyä ja pesu tälle levy määrälle kestää noin tunnin kuivauksineen, koneen täyttöineen ja tyhjennyksineen. Ultraääni on hellävarainen ja hyvä tapa saada vanhasta äänilevystä uriin pinttynyt lika pois, usein naarmuinenkin levy alkaa soida paremmin pesun jälkeen jos sitä ei ole koskaan pesty. Ultraäänipesu ei toki suoranaisesti paranna kuntoa, eli jos levyä vaivaa joku muu kuin lika miksi se soi huonosti, niin tämäkään konsti ei pelasta levyä.

Äänilevyjen ultraäänipesu maksaa meillä 16€ per koneenkäyttökerta, tämä siis tarkoittaa sitä että 16€urolla peseytyy maksimissaan 12 äänilevyä. Voimme pestä pienempiäkin määriä, mutta hinta on aina sama, joten on asiakkaalle kannattavampaa pesettää täysi koneellinen. Ultraäänipesutyö sisältää uudet muovitetut sisäpussit (vanhat pussit säilötään levyn kansien väliin, niitä ei suinkaan hävitetä meidän toimesta).

Emme tee ultraäänipesua odottaessa vaan levyt jätetään meille ja sovitaan aika kun ne on valmiita, yleensä tarvittaessa samanpäivän iltana tai seuraavana päivänä, mutta aikataulu sovitaan aina tapauskohtaisesti.

CD-Levyjen naarmujen poisto

Kiillotamme/hiomme koneellisesti CD-levyjä asiakkaille. Jos cd-levy on kovasti naarmuinen eikä esim. soi tämä voi olla ratkaisu ongelmaan. Jos naarmut on pinnallisia eivätkä todella syviä, kiillotus tekee cd-levystä lähes uudenveroisen näköisen, kuitenkaan kaikista syvimpiin naarmuihin koneellinenkaan kiillotus ei yllä.

Mikäli cd-levyn datapinta on vaurioitunut, eli levyn kuvapuolella on naarmu josta paistaa valo läpi, niin levylle ei voi tehdä mitään ja kiillotus ei auta. Muissa tapauksissa koneellinen kiillotus on oiva konsti saada cd-levy taas toimimaan ja myös pinnaltaan naarmuttoman näköiseksi.

Koneellinen kiillotus on 7€ per cd-levy.

Emme tee levyjen kiilllotusta odottaessa, vaan tilanne on sama kuin yllä ultraäänipesujen kanssa, levy jätetään meille ja se kiillotetaan joko samalle illalle tai seuraavaksi päiväksi tai sovittaessa muulle aikataululle.

Kiillotuksessa on toimivuustakuu, jos levy ei muutu sellaiseksi että se alkaa kiillotuksessa soimaan, siitä ei tarvitse maksaa kiillotuksen hintaa.